2015. 06. 28.

Making of Titánember







Újságosok standjain kapható a Titánember című képregény, amit annyiféle kritikai megközelítésből vizsgáltak, hogy végre valóban kaptam valami képet arról, hol is tartok az önképzésben, merre kell még fejlődni.

Szóval gondoltam megörökítem és nyilvánossá teszem az alkotói folyamatok menetét, amíg még emlékszem rájuk. Folyamatosan frissítés alatt, alant:








2014 szeptemberében kiváló kollégám Vári Tomi ajánlásán keresztül talált rám egy producer/író/lelkes vállalkozó, hogy lenne-e időm egy általa írt 9 epizódos szuperhős képregényt megrajzolni, meglehetősen rövid időn belül, de most nem kedvtelésből, vagy szívességből, hanem pénzért. Amiből következik, hogy kevesebb beleszólásom lesz a dolgok folyásába, valamint szigorú határidőkhöz kell tartani magam, ami szintén izgalmas újdonságnak ígérkezett :D

Ebben az időszakban Idegenországban éldegéltem és kapva kaptam az alkalmon, hogy hazajöhetek és képregényezhetek, még ha a szuperhős műfaj új terület is nekem. Csinálhatom, amit szeretek és önálló kötetben.

Elolvastam a forgatót, felvettem a kapcsolatot az íróval és kiderült, hogy mindketten lelkesek vagyunk.
Továbbá, ami szintén fontos, mindketten hajlandóak vagyunk értelmes kompromisszumokra a boldog együttműködés érdekében.


***Hőseink***

Első körben a karaktereket keresgéltük.
A forgatókönyvet még nem olvastam, mikor leírások alapján elkészült az első pár vázlat,  egy tacskóképű közepesen sportos, inkább alacsony figurát képzeltem el, a motoros ruha azonnal beugrott, hogy mi más is lehetne egy átlag ember jelmeze, azok alapból extravagánsak és bírják a gyűrődést. Innen a beépített könyök és térdvédő, eredetileg a leszaggatott szponzor logók helye is látszott volna, ezt azonban pusztán az időtényező miatt hanyagolnom kellett. 


A kék-fehér szépen koszolható színnek tűnt, ám az eredeti forgatóban piros-zöld volt írva, amit sikerült egy piros-fehérre csillapítanom. 



Az író izmosabb testfelépítést álmodott meg, ami végül odáig fajult, hogy egy hegyomlássá növesztettem, hát igen, a  mértéktartással van bajom. Amikor erőt kell kifejtenie, akkor persze még nagyobb, valahogy úgy változik ez a történeten belül, mint Jubaba méretezése a Chihiro szellemországban című rajzfilmben. Amit a pillanat megkíván. 



Nomen est omen, hősünk szemeit enyhén íveltre, haját sötétre, már-már keletiesre húztam.

 
Supermanre hajaz a végleges külső, bár eleinte véletlenül alakult, helyénvalónak éreztem rágyúrni kicsit jobban, az egyértelmű párhuzamok miatt. Szegény írót ostorozták a lopások miatt,  pedig ebben ártatlan volt :D


 Viktor szinte azonnal megszületett, annyira átjött a stílusa a betűkön.


A hős járműve mindig ikonikus darab, a forgatóban nem volt meghatározva a jellege.
Gondoltam, egy lepukkant, magyar szuperhősnél jöhet-e szóba más?





Első karakterfirkák a forgató elolvasását követően.






***Az oldalak***


Novemberben kezdődött az érdemi munka, első rész első oldala színekkel és mindennel három napig készült, ezt a későbbiekben képtelenség volt tartani, a határidők miatt gyorsabb módszert kellett kidolgozni.


Valós helyszín, Izabella utca, közel a Rózsa térhez. A lakóktól ezúton is elnézést kérek.
Ugyanakkor, ha hihetünk a népi bölcsességeknek, gyakorlatilag tűzbiztossá tettem egy teljes lakótömböt. Nice shot sir!










Ha bármi zavart, ha nem tetszett, vagy soknak éreztem, egy erős írói koncepcióval kellett megküzdenem, a szó nemes értelmében. Minden mondatnak volt jelentősége, minden kapcsolódik egy későbbi történetszálba, mégis küzdöttem, hogy az első epizódból 3-4 oldalnyi szöveget vágjunk ki. Így is igen szépen maradt benne, minden csiszolás és faragás után, úgy, hogy a történet ne lássa kárát. Így akadt hely az epizód végén egy kis hangulatfokozásra: a visszaszámlálás és a lezárás hosszú oldalakra bontása, valamint a zöld fények, csontvázas egész oldalas befejezés felelőssége engem terhel. 


 riszörcs könyvtár az első részhez. 


Első körben ennyi jutott eszembe,  Titánembert legtöbbször jó móka csinálni, remélem jó móka olvasni is.
Igyekszem összeszedni és kitenni a második részét is, szóval folytatásos bejegyzés következik.

Hamarosan kapható a harmadik rész, az asztalomon készül éppen a hatodik.

köszöntem a figyelmet.










3 megjegyzés:

  1. Király! Mégmégmég!
    Folytatásos "Making of..." bejegyzés jöhet. Együtt olvasom majd a lapszámokkal.
    Egyúttal grat a projekthez! Nekem tetszik, veletek maradok mind a 9 részig!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a szépen, jön is a második rész hamarosan, hogy felzárkózzunk :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó a történet és nagyon tetszett az első füzet befejezése. Várom a harmadik részt

    VálaszTörlés